Festiwal Spowalniania Czasu

W ostatni weekend na Małym Rynku w Krakowie odbył się II Festiwal Spowalniania Czasu. Wina, sery i produkty regionalne z wielu zakątków świata królowały na rynku. Specjały kuchni greckiej, żydowskiej, węgierskiej i oczywiście polskiej można było zdegustować z kieliszkiem wina w ręku. Szczególnie przypadły mi  do gustu Smaki Grecji gdzie degustowaliśmy pyszną oliwę o aromacie świeżo skoszonej trawy i tahini o smaku pomarańczy. Ciekawy był też czulent (gulasz z koszernego mięsa z fasolą). Wystawcami win byli: Atlantika, Domus Vini, Fine Food Group, Przednie Wina, Wine Fashion, Winnacja oraz Winoman. Degustowałam również wina polskie w tym po raz pierwszy Regenta z Winnicy Jaworek  z rocznika 2009. Wino lekkie z nutą jeżyny, dzikiej róży i niskimi taninami, genialne na wieczór z przyjaciółmi pod gołym niebem.  Pomysłodawca i organizator festiwalu to Piotr Pietrzyk z Collegium Vini.

Smaki Grecji

Domus Vini – wina węgierskie

Winoman – wspaniałe wina od Duzsiego Thomasa

świetne wina z Portugalii i Hiszpanii

czulent

Wine Fashion



Kategorie:Imprezy winiarskie, Kraków i okolice

Tagi: , , , ,

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: