Produkty regionalne w połączeniu z winam

Co? Produkty regionalne w połączeniu z winam

Gdzie? Piwnica pod Baranami

Jak? Produkty regionalne i tradycyjne coraz częściej goszczą na naszych stołach. Wiele osób podróżując stara się próbować tego co lokalne i unikalne w danym miejscu. Szukamy receptur z przed lat. Często korzystamy nie tylko z informacji znalezionych w internecie, ale wracamy do naszych rodzinnych zapisków. Zeszyt z przepisami babci to prawdziwy skarb!

Na warsztatach degustacyjnych pokazane zostały m.in. bundz, redykołka, ser koryciński, pomidory krzeszowickie, kiełbasa lisiecka, obwarzanek, kukiełka, półgęsek, czy pasztet z gęsi w połączeniu z winami. Produkty te możemy podawać solo lub wykorzystać jako element/baza potrawy, tak jak wielu znanych szefów kuchni.

Lista produktów tradycyjnych wg. województw



Kategorie:Kulinaria

Tagi: , , , , , , , , ,

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: